Hernie de disc?
DiscoGel este solutia!

DiscoGel

Aproximativ 95% din toată populaţia planetei noastre acuză durere periodică sau permanentă în regiunea coloanei vertebrale. Iar restul- 5% reprezintă mai curând o excepţie decât o regulă. În 85% cazuri sindromul algic este localizat în regiunea lombară.

Cel mari des durări de spate şi discomfortului în regiunea bazinului şi membrelor inferioare sunt cauzate de protruzii, hernii intervertebrale – prolabările discului intervertebral cu compresia terminaţiunilor nervoase din apropiere. Practic aceste patologii se întîlnesc la toate vîrstele.
În cazul când simptoamele nu se ameliorează de sinestătător sau metodele conservative nu acţionează asupra lor, este necesar de a interveni neurochirurgical, pentru a elimina factorul compresiv (prolabarea).După intervenție inevitabil se vor forma cicatrici, tot odată și în canalul medular, care pot conduce la simptome similare herniei de disc. În astfel de cazuri se vorbește despre așa numitul sindromul al operației nereușite "failed back Syndrom".
Pacientul cu hernie sau protruzie de disc visează la:
 • Viață fără dureri;
 • Viață fără medicamente'
 • Purtarea unui mod normal de viață, activitate sportivă.
Metoda revoluționară de tratament a herniei intervertebrale fără intervenție chirurgicală, cu ajutorul terapiei intradiscale cu DiscoGel (prin injectare) elaborată de cercetătorii francezi în anul 2002. Administrarea intra-discală de DiscoGel are ca scop tratarea herniilor discale şi de a elibera rădăcinile nervilor, eliminind durerile.
Ce este DiscoGel?
DISCOGEL® este o soluție sterilă pe baza de etanol. DISCOGEL® este un gel vîscos conţinînd un derivat al celulozei, tungsten, un agent radio-opac.
Compoziţia
Un flacon de sticlă conține:
 • Un flacon de sticlă de tip I conţinînd 2.2 ml de solutie pentru injectare compusă dintr-un amestec de etanol, dintr-un derivat al celulozei asociat unui agent de contrast (tungsten),
 • Două seringi de 1ml fiecare,
 • Un ac pentru pompare de 19G5,
 • Doua ace pentru injectare lombară de 18 G.
 • O notiţă.
Dozajul:
Kitul permite eventual intervenția la doua-trei nivele discale (cite o seringa pentru fiecare disc). Cantitatea de DISCOGEL® injectat pe fiecare disc oscilează între 0,3 et 1,0 ml, în funcție de dimensiunea discului și a herniei.
Contra - indicaţii:
 • Patologiile de coaguloare
 • Infecţiile locale şi sistemice
 • Stenoza canalului medular
 • Spondilolisteza
 • Instabilitate şi fracturi
 • Sindromul Cauda equine
Mechanism de acţiune.
Etanolul 96◦ este la originea necrozei locale a nucleului pulpos, ce duce la scăderea presiunei discale cu efect de decompresie.
Acţiunea sa este mecanică şi se efectuează printr-o deshidratare a discului turgescent şi protuberant care irită şi comprimă nervii periferici ai nervului rahidian.
În acelaşi moment are loc întărirea părţii gelului, care umplînd cavitatea ce ocupă nucleului pulpos formează o proteză, care va duce la stabilizarea segmentului coloanei, preîntîmpinînd deplasarea.
Procedura
Abordul discului este realizată, după asepsie și anestezie locală pe cale posterolaterală pentru discurile lombare şi torocale, anterolaterale pentru discurile cervicale.Abordul discului este realizată, după asepsie şi anestezie locală pe cale posterolaterală pentru discurile lombare şi torocale, anterolaterale pentru discurile cervicale. Puncția discului se face de preferință cu ajutorul unui ac mic. Nucleoliza, injectarea intra-discală de etanol gelifiat este realizată în mijlocul nucleului. La începutul injectării, pacientul poate resimții o senzație tranzitorie de arsură în regiunea injectării, ce dispare pe parcurs. Pentru a minimaliza riscul, produsul trebuie injectat foarte lent (pînă 5 min). O dată produsul injectat, acul ramine în locul injectării timp de 2 minute inainte de a fi retras.
Cateterul emite unde care vor dizolva excesul de ţesut, reducănd astfel dimensiunie herniei. Aceasta va permite scăderea presiunii în interiorul discului, discul revine în poziţie normală şi nu mai comprimă rădăcinile nervilor spinali. Odată presiunea scăzută, durerea resimţită de către pacient diminuează considerabil sau dispare. Durată procedurii este de aproximativ 15-30 de minute.
Avantajele Discogeului comparativ cu alte metode de tratament:
 1. Metoda minim – invazivă cu risc minimal.
 2. Nu este necesar de a deschide canalul medular.
 3. Tratament ambulator.
 4. Nu există obstacole pentru intervenţiile viitoare.
 5. Nu este nevoie de fizioterapie post – operatorie pe termen lung.
 6. După expunere nu se fac cicatrici.
 7. Nu este sindrom al operaţie nereuşite.
 8. Nivelul înalt al succesului (90 – 95%)
 9. Complicaţii sau recidiva herniei discului intervertebral, după utilizarea discogelului nu s-au înregistrat (timp de 7 ani de supraveghere).
Rezultate
Microterapia intradiscală cu ajutorul discogelului (DiscoGel®) - este o nouă metodă de tratament. Primele serii documentate a terapiei au fost efectuate în anul 2007. Microterapia cu Discogel a fost stabilită în Germania în Centrul Medical a Profesorului Schteling. Clinica propune această metodă în Germania din anul 2010.
Rezultatele sunt bazate pe următoarele cercetări:
 1. Tratamentul percutan a herniilor discurilor intervertebrale lombare cu Etanol radioopac gelificat: Studiu preliminar.[276 cazuri] Journal of Spinal Disorders & Techniques. 20(7):526-532, October 2007. Théron, Jacques MD *; Guimaraens, Leopoldo MD +; Casasco, Alfredo MD +; Sola, Teresa MD ++; Cuellar, Hugo MD +; Courthéoux, Patrick MD* Ținînd cont de rezultatele cercetării, în urma tratamentului efectuat cu discogel, operații necesitau 0,7% pacienți, care corespund la 2 din 276 pacienți.
 2. Tratamentul percutan a herniilor discale cervicale cu utilizarea Etanol gelificat. American Journal of Neuroradiology Published January 6, 2010 as 10.3174/ajnr.A1923. [57 cases]. J. Theron, H. Cuellar,T. Sola, L. Guimaraens, A. Casasco,P. Courtheoux. La pacienții cu hernii intervertebrale recente fără complicații în mai mult de 90% cazuri, rezultatele tratamentului sunt bune și foarte bune, în cazurile învechite și cu complicații - în 80-85%.
 3. După datele producătorului, timp de 7 ani de supraveghere a complicațiilor, înrăutățirea sau recidiva herniei discului intervertebral, după utilizarea discogelului nu s-au înregistrat. Bazîndu-ne pe informația producătorului în mai mult de 9000 de intervenții, se poate se spus, că această informație este veridi
Efectul clinic al decompresiei terminaţiunelor nervoase spinale determinat prin scăderea sau dispariţia durerii, se accentuează deja peste câteva ore, zile sau în primele 3 săptămîni după introducerea discogeului. Dispariţia
totală a durerilor se determină peste 3 luni.

DISCECTOMIA CERVICALA CU DISCOGEL

https://globalmedical.ro/proceduri-discectomia-cervicala-cu-discogel-dr-rares-nechifor/

Dr. Rares Nechifor

https://medical-experts.info/doctor/drraresnechifor/46f6f

 

Program Lucru

Luni - Vineri:09:00 - 18:00
Sambata:Inchis
Duminica:Inchis

Newsletter

Galerie Foto Produs

Solicita o Oferta

Va rugam sa completati corect toate campurile de mai jos si va vom contacta in cel mai scurt timp.

Solicita o Oferta

Va rugam sa completati corect toate campurile de mai jos si va vom contacta in cel mai scurt timp.

TOP